Presiunea de a gasi iubirea pentru totdeauna creeaza un roller coaster emotional. Oamenii cauta ceva care este din ce in ce mai greu de atins, nefiind dispusi sa se multumeasca cu mai putin sau sa rateze idealul romantic evocat in cartile de povesti si filmele romantice. Miza gasirii „celui potrivit” este mare, asa ca oamenii iau in serios cautarea. Mai mult de 8 din 10 persoane cred ca este mai bine sa-si ia timp pentru a gasi partenerul potrivit decat sa se angajeze prea devreme cu cineva cu care s-ar putea sa nu ramana pentru totdeauna.

Daca lumea intalnirilor digitale se simte plina de interactiuni trecatoare, te auzim. Dar cand vine vorba de a gasi dragoste on – line, exista sunt modalitati de a construi relatii de durata.

Sa fim sinceri: suntem o societate care vrea sa gaseasca dragoste. Cu toate acestea, uneori este dificil sa va acordati permisiunea de a incepe cautarea.

Si astazi, exista senzatia ca ar trebui cumva sa intuim cum sa gasim un partener; nu suntem invatati sa ne gandim la relatiile noastre cu acelasi pragmatism pe care l-am putea trata pentru a ne forma sau pentru a asigura o promovare. Dar relatiile noastre sunt tesutul conjunctiv care se desfasoara de-a lungul vietii noastre … prosperam cand iubim si cand suntem iubiti inapoi, deci de ce nu luam in serios cautarea?

Intrebati-va: ce vreau? Raspunsul este dragostea, o relatie, eventual copii?

Exista mai multe oportunitati ca niciodata de a obtine o intalnire cu gama de aplicatii de intalnire, dar noile reguli ale intalnirilor vizeaza tratarea iubirii cu concentrare si planificare, la fel ca ambitiile carierei noastre, sanatatea si familia. Daca doriti o relatie in care sa puteti vorbi cu incredere despre un viitor ca parte a unui cuplu, recunoasteti si incercati aceste sfaturi pentru a incepe.

Platormele de intalnire nu sunt solutii, ci instrumente din arsenalul dvs. pentru a gasi pe cineva. Acestea sunt cel mai bine intelese ca „instrumente de introducere” care va vor ajuta sa localizati potentiali parteneri, dar numai dvs. puteti afla care dintre acestia merita sa fie intalniti. Puterea lor reala consta in modul in care creeaza posibilitatea de a intalni oameni deja la marginea lumii voastre cu care altfel s-ar putea sa nu va conectati. Exista o varietate de site-uri de intalniri pentru a gasi barbati si femei singure – 123matrimoniale, cautiubire.ro, chat202.ro – ca o modalitate de a va intalni cu prietenii si de a va conecta cu alte persoane care doresc sa petreaca seara la un concert sau intr-o excursie. 

Cu cat miza este mai mare, cu atat este mai mare locul de joaca:  Internetul si aplicatiile digitale au extins dramatic grupurile de potentiali parteneri, dar acest lucru nu a facut ca gasirea „celui potrivit” sa fie mai usoara. De fapt, aproximativ jumatate dintre persoane considera ca intalnirile au fost mai simple pentru generatiile anterioare.

O noua cultura a iubirii

Aceste „amprente de dragoste” sunt raspandite masiv prin intermediul retelelor de partajare vizuala precum Instagram. Este interesant, deoarece modeleaza si noi norme si noi frontiere; selfie-urile duble sunt noile portrete de nunta, dar mai regulat. Notiunea de „frumusete” evolueaza odata cu explozia subculturilor: manifestarile concrete ale iubirii se alatura acum unui mod mai raspandit de a le exprima. Este un tatuaj pe care il distribuiti pe Instagram? Este un hashtag special pentru persoana iubita?

Tehnologia distruge modul in care socializam? Intalnirile nu vor fi niciodata asa cum a fost in timpul parintilor sau al bunicilor, dar este atat de rau? Stiti zicala ca ar trebui sa lucrati mai inteligent, nu mai greu? In opinia noastra, acest lucru functioneaza cu siguranta si pentru intalniri. De ce te-ai baza pe metodele conventionale de intalnire cu oameni cand ai putea intalni sute de oameni noi in cateva secunde?

Nu ai face si nu trebuie, datorita tehnologiei. Gasirea iubirii nu a fost niciodata mai usoara.