Uitarea luarii pilulelor contraceptive cateva zile la rand sau punerea prezervativului doar in momentul in care iubitul tau a ajuns la punctul culminant sunt greseli ce pot duce la aparitia unei sarcini nedorite.

Potrivit Institutului Guttmacher jumatate din sarcinile neplanificate in randul femeilor active sexual sunt din cauza folosirii incorecte si inconstiente a metodelor contraceptive.

“Deoarece contraceptia de urgenta poate avea efecte secundare, precum greata, migrene, varsaturi, o multime de femei cred ca folosind-o de mai multe ori este periculoasa. La fel cum spune si numele acestor pilule, sunt concepute pentru situatii de urgenta”, afirma doctorul Carolyn Westhoff, director al Clinicii de Planificare Familiala la New York- Presbyterian Hospital.

Inventivitatea combinata cu stiinta ne pun la dispozitie o varietate de metode ce previn aparitia sarcinilor nedorite. Iti propun sa citesti cele mai noi informatii aparute privind metodele de contraceptie.

1.Existenta unei pilule de urgenta ce actioneaza intr-un interval de cinci zile

Ella. Este numele celei mai noi pilule contraceptive aparuta pe piata din Statele Unite. Scopul acesteia este de a te scapa de probleme chiar daca au trecut cinci zile de la un contact sexual neprotejat. Se poate achizitiona numai cu prescriptie medicala. In cazul in care nu poti solicita o reteta de la doctorul tau, poti apela la pilula de a treia zi- Plan B existenta in farmacii.

2. In cazul in care nu ai cheful necesar pentru o partida de amor, pilula ar putea fi de vina

Un studiu recent arata ca femeile care utilizeaza tratamente pe baza de hormoni, precum anticonceptionalele sau inelul contraceptiv, au dat dovada de un apetit sexual mai scazut fata de femeile ce utilizeaza metode nehormonale, precum prezervativele. Una dintre teorii este ca pilulele reduc nivelul de testosteron, hormon ce stimuleaza dorinta sexuala.

3.Ai uitat sa iti administrezi pilula sau nu vrei sa iti opresti partenerul in momentul fierbinte pentru a isi pune un prezervativ?

In cazul acesta, ar trebui sa iei in considerare dispozitivul intrauterin (DIU)- steriletul, care a cunoscut recent o crestere in randul femeilor tinere datorita sigurantei oferite. Acesta ofera contraceptie timp de cinci ani de zile cu o rata de esec de 1%. Apeleaza la medicul ginecolog pentru a iti insera un dispozitiv din plastic in forma de T in interiorul uterului ce previne fertilizarea.

4.Marimea incorecta a prezervativului, factor de sarcina

Cercetarile arata ca 45% dintre barbati folosesc incorect prezervativul. Acestia il aleg ori prea mic ori prea larg, greseli semnificative ce pot duce la ruperea sau alunecarea acestuia in timpul actului sexual. Din pacate, nu ii poti spune partenerului tau ca masura prezervativului sau este gresita, dar este un lucru intelept sa opresti actiunea cand constati ca nu exista spatiu lasat la varful prezervativului.

5.Poti ramane insarcinata chiar daca esti in perioada de menstruatie

Doctorul Westhoff ne marturiseste ca: “Poti ramane insarcinata in orice zi a lunii, chiar si atunci cand esti in perioada de menstruatie.”In cazul in care ai avut contact sexual neprotejat, ar trebui sa stii ca un spermatozoid are o durata de viata de 5-6 zile in corpul unei femei.

6.Anticonceptionalele ingrasa – este doar un mit

Acum cativa ani, anticonceptionalele aveau cantitati mai mari de hormoni existenti, asa ca era normala ingrasarea cu doua pana la patru kilograme. Dar nu mai trebuie sa te gandesti la acest lucru pentru ca “surplusul de kilograme pe care il iei dupa ce ai inceput tratamentul cu anticonceptionale reprezinta greutatea pe care oricum ai fi castigat-o in timp”, sustine Dr. Westhoff.

7.Descoperirea unei pilule pentru barbati

In prezent, cercetatorii israelieni cauta sa descopere o pilula pentru barbati ce poate avea capacitatea de a ucide spermatozoizii inainte de a ajunge la ovul. Testele vor incepe anul viitor. Desi stim sigur ca nu le vom gasi in curand in farmacii, macar avem satisfactia ca nu suntem singurele ce duc tot greul privind prevenirea sarcinii.