Lecturi Urbane este un motiv in plus pentru a ne convinge ce oameni frumosi avem in jurul nostru si ce lucruri minunate se pot intampla cand toti acestia sunt in acelasi metrou.A fost o editie cu emotii:- a fost prima pe anul 2010- a fost prima data cand niste personalitati publice ne-au insotit- a fost prima data cand am aplicat ideea unor ambasadori care au daruit carti.

Actiunea Lecturi Urbane creste cu fiecare editie, iar de aici rezulta si mai multe rigori de organizare, mai multe responsabilitati si o mai mare bucurie atunci cand daruiesti celor din jur o pare din bucuria ta.

“Daruind de fapt primesti.” a spus Desmond Tutu. Multumesc Lecturi Urbane pentru ocazia de a darui carti unor necunoscuti. Multumesc tuturor celor ce au venit si au citit, celor ce au primit si refuzat. Mi-ati facut viata mult mai buna si frumoasa. Imi place sa admir puterea oamenilor care fac ceva ce le place.

Ah, habar n-aveti ce surprinsi au fost calatorii necititori cand s-au vazut inconjurati de atatia oameni cu carti in mana! Unii s-au uitat suspicios la noi, altii incercau sa citeasca titlurile cartilor, ba mai citeau si peste umarul nostru, ne zambeau, ce mai, nu se asteptau la asa ceva! Si cred ca adevarata surpriza a fost cand cei care aveau carti de dat au inceput sa le imparta in stanga si-n dreapta, spunandu-le cateva vorbe si despre campanie

In seara asta am participat pentru a treia oara la o etapa a proiectului Lecturi Urbane. Carti multe, fete interesante, calatori cel putin curiosi. Mai multe sacose pline cu titluri spumoase, dintre care una cu care mi-am facut antrenamentul de seara.O doamna care s-a riscat sa glumeasca cu mine pe seama faptului ca un individ de 103 kilograme citea o carte cu titlul “Foamea“.

Ceea ce a fost la inceput un proiect entuziasta, a devenit acum traditie. Lecturi urbane are deja o mica istorie in spate.

Nu pot sa nu remarc faptul ca Lecturi Urbane imi este profesor. De fiecare data ma invata o lectie pe care nu o stiam. Despre mine nu stiam ca pot interactiona asa de lin cu necunoscuti care-mi par aproape intotdeauna niste personaje dintr-un alt film. Despre ceilalti nu stiam ca sunt atat de nebuni si frumosi.

In seara asta am participat la Lecturi Urbane. Experienta s-a ridicat la nivelul asteptarilor iar ideea mi se pare absolut geniala si chiar cred ca trebuie sustinuta. Au fost momente frumoase, zambete si rasete care au animat intreaga actiune.

Lecturi Urbane a fost pentru mine, aseara, o joc cu adrenalina. Am rasturnat citeva ghivece cu flori in capetele unor oameni care fie uitasera fie voiau sa se ascunda de ghivecele mele.

Cum spunea un mare romantic al literaturii franceze “Cartile sunt prieteni reci, dar siguri” mi-am luat prietena “Oameni si miracole” de Helene Renard si m-am dus catre #lecturiurbane .

Dupa ce am prezentat proiectul Lecturi Urbane si i-am spus si cateva cuvinte despre cartea pe care urma sa i-o ofer a inceput sa rada……un zambet tamp incepea sa ne invaluie pe amandoua. Era ultima carte pe care o cumparase si pe care urma sa o citeasca in tren.A fost primul refuz pe care l-am primit…refuz care a reusit sa ma impulsioneze, refuz care pur si simplu m-a revigorat.

Spiritul Lecturi Urbane a existat chiar si atunci cand lucrurile nu s-au sincronizat ca la carte. Toma Nicolau a povestit: Unirii-Republica-Grozavesti-Unirii este ruta pe care-am impartit sacosa de carti singur pentru ca am uitat sa cobor la Dristor.

Diana Bobocu a impartit o carte de la RAO chiar unei doamne care lucreaza la RAO.“Eu nu citesc, sunt inginer, dar mi se pare extraordinar ce faceti voi, bravo, tineti-o tot asa” i-a spus un calator Sandrei.Pentru Dan Dumitrescu, Lecturile Urbane sunt “my favourite playground”, am incheiat citatul.Desi anuntase ca nu poate ajunge, Dragos Butuzea n-a putut scapa de Lecturi Urbane.

Ii multumim lui Bogdan Naumovici care a citit cuminte alaturi de noi si lui Vasile Ernu care ne-a onorat cu prezenta distinsa.Multumim tuturor voluntarilor si celor care au partcipat si-au facut aceasta minunata actiune sa fie posibila. Desi ne-am fi dorit, Dobro n-a mai reusit sa ajunga.

Multumim de asemenea Cotidianul, Jurnalul National, British Council, Editura Nemira si celor care ne-au daruit carti pentru ca noi sa le daruim la randul nostru. Fara aprobarea Metrorex, lucrurile nu ar fi fost posibile si fara ajutorul oferit de cei de la bookblog.ro, actiunea noastra ar fi fost mai saraca.