Chiar daca pare ca se scrie mult si prost, si multe carti nici nu ar merita sa iasa de sub tipar, din fericire mai sunt la fel de multe carti bune, care merita citite, si pe care le puteti regasi pe buybooks.ro.
Este imposibil sa poti alcatui un clasament al celor mai bune carti al celor mai bune carti aparute anul trecute, dar specialistii de la Buybooks sunt de parere ca macar cinci dintre ele nu ar trebui ratate de pasionatii de lectura
Razboiul nu are chip de femeie, de Svetlana Aleksievici
Chiar daca a trecut ceva vreme de la incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial, acesta nu va inceta niciodata sa fie o sursa de inspiratie pentru autori, care vor dezvalui, de fiecare data, noi aspecte ale acestuia, care va vor surprinde. Svetlana Aleksievici a reusit acest lucru, potrivit Buybooks, si in cartea sa in care a adunat marturii ale unor femei sovietice care au fost nevoite sa lupte impotriva nazismului, desi la acea vreme nu iesisera cu mult din copilarie. Sentimentele acestora trec de la euforie, la abandon, revolta, iar protagonistele au, in sfarsit, sansa de a prezenta lumii razboiul asa cum l-au trait si simtit.
Zuleiha deschide ochii, de Guzel Iahina
O calatorie a supravietuirii, o carte despre iubire, despre dorinta de a supravietui, despre ce inseamna umanitate, despre maternitate, despre violenta si nu numai. O carte pe care nu ai cum sa o tratezi cu indiferenta, spun cei de la Buybooks, pentru ca povestea pe care o spune Zuleiha este una care nu se uita prea usor. Stilul cartii aminteste de numele mari ale literaturii ruse, si de aceea suntem convinsi ca isi va regasi locul pe rafturile bibliotecii dumneavoastra.
Tatuatorul de la Auschwitz, de Heather Morris
Din nou, o carte in paginile careia se vorbeste despre ororile celui de-al Doilea Razboi Mondial, dar si despre dorinta de a supravietui in orice conditii. Peronajul principal este un evreu slovac, care ajunge in Lagarul Mortii de la Auschwitz. Printr-o serie de imprejurari ajunge cel care va tatua numerele detinutilor pe mainile acestora, de unde si titlul cartii. Ajunge sa se indragosteasca de o detinuta, tot evreica din Slovacia. Din fericire, povestea celor doi indragostiti are un final fericit, care a supravietuit ororilor din lagar si a continuat dincolo de zidurile lui. Un roman dur, de lupta pentru supravietuire, dar care are parte de multa lumina, potrivit celor de la Buybooks, gratie povestii de iubire dintre cei doi.
Pacatul originar, de Anthony Quinn.
In general autobiografiile vedetelor sunt asteptate si ”devorate” pagina cu pagina de fanii acestora, care abia asteapta sa citeasca viata celor pe care ii admira, fiind convinsi ca merita. Cu toate acestea, romanul autobiografic semnat de cunoscul actor care i-a dat viata lui Zorba Grecul este unul care dezamageste la acest capitol. Cei de la Buybooks sunt de parere ca este o carte care nu exceleaza prin numarul mare de elemente de cancan, atat de indragite de fani, dar care impresioneaza prin emotiile transmise si mai ales, sinceritatea cu care este scrisa, iar intamplarile prezentate in cadrul ei sunt departe de a fi inconjurate de aureola celebritatii.
Educated, de Tara Westover
Multi dintre criticii de specialitate sunt de parere ca acest volum, Educated, de Tara Westover, poate fi considerat Cartea Anului 2018. Este un volum care, potrivit Buybooks, prezinta povestea autobiografica a unei femei care pana la varsta de 17 ani a fost izolata din cauza familiei sale, una chiar radicala. Desi nu a avut acces la scoala, servicii medicale, sau simple relatii de socializare cu alti membri ai comunitatii, aceasta reuseste sa-si invinga limitele si sa obtina un titlu de doctor oferit de Universitatea Cambridge.