Nu este niciodata prea devreme sa incepi sa investesti. Investitia este cel mai inteligent mod de a va asigura viitorul financiar si de a incepe sa lasati banii sa castige mai multi bani pentru dvs. Investitia nu este doar pentru persoanele care au o multime de bani in rezerva. Dimpotriva, oricine poate (si ar trebui) sa investeasca. Puteti incepe cu doar un pic de bani si o multime de cunostinte. Prin formularea unui plan si familiarizarea cu instrumentele disponibile, puteti invata rapid cum sa incepeti sa investiti.

Asigurati-va ca aveti o siguranta.

 A pastra niste bani in rezerva este o idee buna, deoarece (a) daca iti pierzi investitia, vei avea de ce sa te intorci si (b) iti va permite sa fii un investitor mai indraznet, deoarece nu vei fi ingrijorat de riscand fiecare banut pe care il detii.

Economisiti cheltuieli intre trei si sase luni

Numiti-l fondul dvs. de urgenta , rezervat pentru cheltuieli mari, neasteptate (pierderea locului de munca, cheltuieli medicale, accident auto etc.). Acesti bani ar trebui sa fie in numerar sau intr-o alta forma, foarte conservatoare si disponibila imediat.

Dupa ce ati stabilit un fond de urgenta, puteti incepe sa economisiti pentru obiectivele dvs. pe termen lung, cum ar fi cumpararea unei case, pensionarea si scolarizarea la facultate.

Daca angajatorul dvs. ofera un plan de pensionare, acesta este un vehicul excelent pentru economisire, deoarece poate economisi pe factura dvs. fiscala, iar angajatorul dvs. poate contribui cu bani pentru a se potrivi cu unele dintre contributiile dvs., ceea ce se ridica la bani ,,gratuiti” pentru dvs.

Daca nu aveti un plan de pensionare la locul de munca, majoritatii angajatilor li se permite sa acumuleze economii amanate de impozite intr-un IRA traditional sau intr-un IRA Roth. Daca sunteti independent, aveti optiuni precum un SEP-IRA sau un IRA ,,SIMPLE”. Dupa ce ati stabilit tipul (conturile) de configurare, puteti alege apoi investitii specifice pe care sa le detineti.

Fiti la curent cu toate politele de asigurare. Aceasta include auto, sanatate, proprietar / chirias, invaliditate si asigurari de viata . Cu noroc nu veti avea nevoie niciodata de asigurare, dar este placut sa aveti in caz de dezastru.

Aflati putin despre actiuni

La asta se gandesc majoritatea oamenilor atunci cand considera ,,a investi”. Pur si simplu, o actiune este o cota in proprietatea unei companii, o companie publica. Actiunea in sine este o creanta asupra a ceea ce detine compania – activele si castigurile sale. Cand cumparati actiuni intr-o companie, va faceti proprietar. Daca compania se descurca bine, valoarea stocului va creste probabil, iar compania va poate plati un ,,dividend”, o recompensa pentru investitia dvs. Cu toate acestea, daca compania se descurca prost, actiunile vor pierde probabil valoare.

Valoarea stocului provine din perceptia publica a valorii sale. Asta inseamna ca pretul actiunilor este determinat de ceea ce oamenii cred ca merita, iar pretul la care o actiune este cumparata sau vanduta este orice va suporta piata, chiar daca valoarea de baza (masurata prin anumite elemente fundamentale) ar putea sugera altfel.

Pretul actiunilor creste atunci cand mai multi oameni doresc sa cumpere actiunile respective decat sa le vanda. Preturile actiunilor scad atunci cand mai multi oameni doresc sa vanda decat sa cumpere. Pentru a vinde actiuni, trebuie sa gasiti pe cineva dispus sa cumpere la pretul listat. Pentru a cumpara actiuni, trebuie sa gasiti pe cineva care isi vinde actiunile la un pret care va place.

Slujba unui agent de bursa este de a imperechea cumparatori si vanzatori.

,,Stocuri” poate insemna o multime de lucruri diferite. De exemplu, stocurile de penny sunt actiuni care se tranzactioneaza la preturi relativ mici, uneori doar penny.

Diverse stocuri sunt grupate in ceea ce se numeste un indice, cum ar fi Dow Jones Industrials, care este o lista de 30 de actiuni performante. Un indice este un indicator util al performantei intregii piete.