Fostul primar si senator Gh Funar a analizat sansele candidatului Victor Ponta la presedintia Romaniei, prin prisma comparatiei cu situatii similare din istoria postrevolutionara a Romaniei. COncluzia clujeanului nationalist este categorica, Ponta ar trebui sa demisioneze din functia de premier.

DEMISIONEAZA CANDIDATUL VICTOR VIOREL PONTA DIN FUNCTIA DE PRIM-MINISTRU PENTRU A ASIGURA UN PROCES ELECTORAL CORECT LA ALEGEREA PRESEDINTELUI ROMANIEI?

In ultimii 25 de ani, de regula, la alegerile pentru functia de Presedinte al Romaniei nu au candidat primii-ministri. Au existat numai doua exceptii. In anul 2000, premierul Mugurel Constantin Isarescu a candidat la alegerile prezidentiale ca independent, sustinut de Conventia Democrata din Romania (C.D.R.). Acest premier a pierdul alegerile prezidentiale, clasandu-se pe un loc modest in raport cu cartea sa de vizita si notorietatea lui internationala. In anul 2004, premierul Adrian Nastase a candidat la functia de Presedinte al Romaniei si a pierdut alegerile. Acum, la apropiatele alegeri, din noiembrie a.c, premierul Victor Viorel Ponta, o creatie si un discipol al fostului prim-ministru Adrian Nastase, risca sa-l urmeze.

Viata politica romaneasca a confirmat timp de 25 de ani ca niciun premier in functie nu a fost ales de Poporul Roman ca Presedinte al Romaniei ! Primul-ministru Victor Viorel Ponta se incapataneaza sa respecte aceasta regula si va pierde alegerile din noiembrie a.c., cu toate ca Guvernul, impreuna cu P.S.D., U.D.M.R., U.N.P.R. si P.C., a pregatit cea mai sofisticata „industrie” de fraudat alegerile pentru functia de Presedinte al Romaniei. Acum, pentru prima data , Guvernul Ponta III are in subordinea sa Serviciul de Telecomunicatii Speciale (S.T.S.), la Ministerul de Interne. In plus, au fost adoptate O.U.G. nr.45/2014 si O.U.G. nr.55/2014 cu scopul de a legifera turismul electoral pentru obtinerea de voturi multiple si pentru a permite migratia prin absorbtie a primarilor si a altor alesi locali spre P.S.D., U.N.P.R si P.C. La toate acestea se adauga lungul sir al pomenilor electorale din bani publici, care sunt prezentate ca acte reparatorii ale Guvernului romano-maghiar. S-a ajuns pana si la pacalirea pensionarilor cu promisiunea de marire a pensiilor cu 5% in anul 2015, prin grija parinteasca subita a super-bogatilor din Guvern si Parlament. In realitate, conform legii, pensiile se majoreaza anual cu rata inflatiei, dar multe Guverne post-decembriste au refuzat sa respecte legea. Acum, Guvernul Ponta III se lauda ca… de anul viitor intentioneaza sa asigure cresterea nesemnificativa a pensiilor cu rata inflatiei.

Nici vorba de alinierea salariilor, pensiilor, ajutoarelor sociale si a calitatii vietii romanilor la nivelul celor din tarile Uniunii Europene, in urmatorii cinci ani, nici la candidatul Stangii si nici la cel al Dreptei politice autohtone. Amandoi candidatii, sustinuti de partidele politice parlamentare, au un singur obiectiv: sa-l dea jos pe Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, care isi incheie mandatul peste trei luni, din care o luna vor sa-l suspende si sa-l trimita in campanie electorala pentru o alta Elena (dupa Elena Lupescu si Elena Ceausescu).

Intodeauna la romani ziua de 15 septembrie a fost o zi de sarbatoare, de incepere a noului an scolar. Acum, in timpul Guvernului Ponta III, ziua de 15 septembrie a.c. este prima din ultimii o suta de ani cand anul scolar incepe fara manuale la elevii din clasele a I-a si a II-a. Micii scolari, impreuna cu parintii si bunicii lor, nu vor uita toata viata aceasta batjocura la care i-a supus Guvernul P.S.D.-U.D.M.R. „Meritul” incontestabil pentru aceasta sfidare a Invatamantului romanesc ii apartine premierului Victor Viorel Ponta, cel care a uitat de inceperea noului an scolar, fiind preocupat de pregatirea fraudarii alegerilor din 2 si 16 noiembrie a.c. pentru a ajunge astfel Presedinte al Romaniei.

Neconsiderandu-se vinovati de lipsa manualelor scolare, de analfabetismul urias din Romania si de cele aproape 3.000 de scoli numai romanesti inchise, senatorii si deputatii si-au luat, din nou, o zi libera din Parlament pentru a participa, chipurile, la deschiderea noului an scolar.

Pentru a asigura si garanta un proces electoral corect la alegerea Presedintelui Romaniei de catre Poporul Roman si nu de calculator, premierul Victor Viorel Ponta are sansa istorica sa anunte in 20 septembrie a.c., de ziua sa de nastere, ca demisioneaza din functia de prim-ministru pentru a intra in campania electorala de pe aceiasi pozitie cu ceilalti candidati si cu speranta de a fi ales presedinte al tuturor romanilor. In caz contrar are sanse mari sa-l urmeze pe mentorul sau, Adrian Nastase.

Dupa demisia asteptata a premierului Victor Viorel Ponta se poate forma un Guvern de unitate nationala, care sa salveze Tara si Poporul Roman de pericolul unguresc si, totodata, sa organizeze si sa asigure desfasurarea unor alegeri libere, corecte si nefraudate pentru functia de Presedinte al Romaniei. Numai astfel, la alegerile din noiembrie a.c., se asigura premisele necesare pentru ca viitorul Presedinte al Romaniei sa nu fie un reprezentant de marca al hotilor.Dumnezeu sa-i dea gandul cel bun !

Dr. Gheorghe FunarPresedintele Partidului Romania MareCandidat independent la functia de Presedinte al Romaniei