Liberalii si social-democratii vor incheia o alianta politica, inregistrata la Tribunal. Presedintii celor doua partide au anuntat luni la Iasi ca, pe data de 5 februarie, vor convoca forurile de decizie pentru a parafa alianta. PNL este in prezent intr-o alianta cu PC, formind Alianta de Centru Dreapta.

Crin Antonescu, Victor Ponta si Gheorghe Nichita au sustinut o conferinta de presa comuna, la Muzeul Unirii din Iasi. “Acum 3 ani, in 2008, am avut bucuria sa realizam infratirea dintre Iasi si Chisinau. Astazi, tot pe 24 ianuarie, la Iasi, liderii celor doua partide importante din Romania, PSD si PNL, au fost printre oameni si fac aceasta conferinta de presa pentru a va spune care este stadiul aliantei.Le multumesc celor doi lideri ca sint la Iasi, la locul potrivit, in momentul potrivit”, a declarat Gheorghe Nichita, seful PSD Iasi.

Crin Antonescu: Avem obiective comune catre orizontul anilor 2019 – 2020

Presedintele PNL Crin Antonescu a anuntat ca, pe 5 februarie, liberalii vor decide prin vot alianta cu PSD. “Aici, la Iasi, in acest loc special, in aceasta zi speciala din istoria Romaniei, trebuie sa spun ca, in numele PNL, sintem decisi sa purcedem la un act politic major: constituirea unei forte politice care sa redea speranta romanilor. Mergind printre oameni, discutind cu ei, ascultindu-i, sint mai convins ca oricind ca este datoria noastra, ca oameni politici, intrebarii pe care toti romanii si-o pun: chiar nu exista alta posibilitate? Exista, si trebuie sa o construim”, a declarat Antonescu.

Liderul PNL sustine ca, in noua alianta, liberalii si social-democratii vor respecta principiul paritatii, in ceea ce priveste candidaturile pe liste comune.

Victor Ponta: Axa raului era pe treptele din Piata Unirii

Liderul PSD a anuntat aceeasi data, 5 februarie, in care Consiliul National va decide alianta cu PNL. “Primarul de Iasi a avut cea mai clara exprimare: este locul potrivit, momentul potrivit si oamenii potriviti. Daca mai lipsea ceva care sa ne convinga ca decizia de a actiona impreuna este cea mai buna, reactia de astazi a oamenilor de respingere a raului din tara si de a ne primi asa cum ne-au primit pe amindoi a fost evidenta”, a declarat Ponta.

Acesta a mai spus ca oamenii cer “oprirea masurilor anti-sociale si anti-nationale” si “pedepsirea celor care au incalcat legea”. “Axa raului este formata, ati vazut-o pe treptele din Piata Unirii, ati vazut cum se comporta in fata reactiei oamenilor. Unirea fortelor noastre poate sa aduca ceea ce oamenii asteapta”, a sustinut seful PSD.