“Bugetarilor pot sa le transmit un singur lucru: ca sunt prea multi, avem 1,2 milioane de bugetari, si trebuie redus numarul bugetarilor! Trebuie sa reducem cheltuielile de functionare a statului daca vrem sa fim un stat viabil care sa nu inghita resursele pe care le produce economia romaneasca”, a declarat astazi Traian Basescu.“

Deci am facut timp de 20 de ani politica de a consuma orice resursa produce statul. Nu se poate continua asa, iar criza datoriilor ne arata ca niciun stat nu mai poate trai pe datorie, ci din ce produce”, a mai spus seful statului.

“Trebuie sa stim un lucru limpede: Romania imprumuta bani pentru plata salariilor bugetarilor si a pensiilor. Pentru pensii in acest an imprumutam 3,5 miliarde de euro, iar pentru salariile bugetarilor diferenta pana la 4,8 miliarde. Nu putem ramane pe pozitia unei tari de a plati bugetarii si pensiile din imprumuturi, pentru ca dam faliment toti”, a mai declarat Basescu.

Si uite asa presedintele nostru ne mai da o lovitura. De unde vreti domnule alti bani? Credeti ca daca mai concediati cate sute de mii de bugetari o sa se rezolve toate problemele noastre? De ce luati tot de unde nu este?

In mai s-a implinit un an de cand presedintele Traian Basescu a anuntat taierea salariilor bugetarilor cu 25% si a pensiilor cu 15%.Dupa ce Curtea Constitutionala s-a opus reducerii pensiilor a fost decisa  majorarea TVA cu 5 puncte procentuale.Aceste masuri nu au modificat in niciun fel economia din ce in ce mai saraca a tarii.Acum bugetul e si mai mic, tara si mai indatorata, economia a tot scazut, populatia e si mai saraca. A reaparut inflatia, o taxa care loveste tot ce prinde.Aceste masuri nu au reusit nimic. De ce? Pentru ca taierea salariilor a dus la  scaderea consumului si astfel la scaderea PIB.Consumul reprezinta 60% din formarea PIB al Romaniei. Practic masurile luate au dus la reducerea PIB cu 1,7%.

Ce credeti ca va rezolva presedintele Basescu prin concedierea bugetarilor? Doar o tara care merge si mai prost decat pana acum. Somaj mai mare, mai multe persoane vor alege sa plece la munca in strainatate, o imagine mai proasta a Romaniei in lume… Nivelul saraciei relative din Romania se plaseaza, cu exceptia Letoniei, la cel mai inalt nivel din Europa (22,4%), comparativ cu media europeana de 16,3%.Preturile cresc galopant, oamenii mor de foame, presedintele Basescu ingheata salariile pana in 2014 si concediaza bugetari pe capete.

Basescu mai adagat ca fondul de pensii si functionarea statului sunt cei doi mari consumatori, alaturi de ajutoarele sociale, care “inghit si ele 14 milioane de lei”. Nu, domnule presedinte. Banii statului nu se risipesc pe salarii si nici nu se arunca fara cap in pensii. Banii statului se risipesc in contracte cu costuri enorme, in borduri puse, date jos si puse iar, in autostrazi care nu se construiesc si in strategii de turism care nu aduc niciun profit.

De ce as vrea eu, tanarul educat si calificat sa raman in Romania? Statul nu ma sprijina, presedintele meu imi pune actele in mana si ma trimite la munca in strainatate. Nu as vrea nici macar sa imbatranesc in Romania. Sa muncesc toata viata pentru ca spre sfarsitul ei sa-si bata niste copii de bani gata joc de batranetea mea? Nu, multumesc!