Dupa ce declara in urma cu ceva timp ca in cazul in care democrat-liberalii vor obtine un scor bun la alegerile din 9 decembrie vor face “garantat” o oferta de guvernare comuna liberalilor, liderul PDL Vasile Blaga a reluat, luni seara, ideea unei aliante cu PNL pentru a forma guvernul, aratand ca spera la o alianta impreuna cu liberalii si udemeristii, dar fara PSD.

Blaga: “O guvernare puternica ar fi PDL-PNL-UDMR. Mai bine stau in opozitie decat sa fac guvern cu PSD”/ Sursa foto: Intact Images

“Un guvern puternic ar fi PDL – PNL – UDMR, care sa susțina reformele de care Romania are nevoie”, a declarat Vasile Blaga la B1 TV, precizand ca prefera ca PDL sa ramana in Opozitie dupa alegerile din decembrie decat sa formeze un guvern alaturi de PSD.

“Nu cred ca mai putem face greșeala din 2008, sa ne aliem cu PSD-ul. Mai bine stau in opoziție decat sa fac un guvern cu PSD. Sigur, voi discuta in partid. Partidul nu vrea un guvern cu PSD-ul. Nu cred intr-un guvern de uniune nationala, nu vom rezolva nimic. Ce este aia guvern de uniune nationala? Cred ca un guvern puternic ar fi un guvern, din punctul meu de vedere PDL-PNL-UDMR. Ar avea o majoritate puternica ca sa sustina toate reformele de care Romania are nevoie”, a mai spus Vasile Blaga.

Totodata, intrebat daca USL “se va sparge” , democrat-liberalul a spus ca pana la alegeri nu se va intampla lucrul acesta. “Pana la alegeri, nu. Au deja probleme foarte mari in interiorul lor, pentru ca nu cred ca se simt bine majoritatea liberalilor vis-a-vis de modul in care sunt condusi, si mai ales ce se intampla cu ei. Ei stiu foarte multi liberali care nu sunt fericiti ca l-au vazut pe Hasotti ( care l-a sustinut pe primarul de la Navodari, arestat n.r.) ca face ceea ce face. Dar mie nu mi-a venit sa cred, ca il stiu pe domnul Hasotti de 22 de ani”, a declarat Blaga, precizand totodata ca el nu va veni cu propuneri de genul ca Antonescu sa fie schimbat de la sefia PNL, sustinand astfel ca daca cei din USL nu o sa isi schimbe liderii, si merg mai departe cu majoritatea vor guverna.

“Eu niciodata nu am avut abordari de genul acesta si nu mi-au placut nici cand au avut altii fata de noi. Sa propun eu liberalului sa isi schimbe liderul. Mie nu imi place domnul Antonescu, asta este clar. Am spus-o de o suta de ori. Si-a demonstrat incompetenta. Daca nu or sa isi schimbe liderul, si merg mai departe (…) isi vor da seama pentru ca PSD-ul isi va bate joc de ei zi de zi”, a conchis Blaga.

De cealalta parte, presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a transmis lui Blaga ca nu exista nicio șansa pentru o astfel de alianța, precizand ca ii mulțumește totusi pentru bunele intenții.

“Am vazut ca si statutul meu personal incepe sa se amelioreze in intentiile dlui Vasile Blaga, ceea ce ma face desigur mai optimist, in ciuda varstei mele inaintate. Nu are cum face dl Vasile Blaga o propunere in sensul acesta, pentru ca PNL este fondator al USL, PNL a fost, este si va fi pana cand va exista USL o parte componenta a acesteia si a respectat si isi respecta si in opozitie si la putere toate angajamentele si, ca atare, nu avem cum pe un asemenea subiect sa avem un dialog cu Vasile Blaga si cu PDL. Deci, inca o data ii multumesc, pentru ca e vorba sa fim politicosi”, a spus Crin Antonescu.