In Romania, tot ce-i bun se strica repede. Asa s-a intamplat si cu victoria lui Bute in fata lui Jean Paul Mendy, in meciul pentru centura mondiala IBF la categoria supermijlocie.

Sambata seara, imediat dupa victoria sa, Lucian Bute a tinut musai sa-i multumeasca doamnei Elena Udrea pentru… sincer, nici nu m-am prins pentru ce: “Vreau sa va multumesc, doamna ministru”. Acesta a fost punctul culminant al meciului. Cei 10.000 de spectatori adunati la Romexpo, au inceput sa il huiduiasca pe Ministrul Turismului.

“Nu e corect, datorita doamnei sunt aici in fata dumneavoastra”, a adaugat Bute. Intrebarea este, ce cauta Ministrul Turismului la un meci de box? Sustinere morala? Poate, desi am motive sa ma indoiesc.

Singura mea explicatie se rezuma la simplul fapt ca in Romania, politicienii nu prea reusesc sa stea departe de un prilej bun pentru mediatizare. Asa s-a intamplat si cu “blonda lui Base”, venita la meci sa mai justifice si ea niste bani, pe motiv ca s-a implicat foarte mult in organizarea galei respective.

Si bineinteles, tot ce tine de organizare implica si cheltuirea unor sume semnificative venita din… banii doamnei Udrea. Glumeam! Din banii nostri, bineinteles.

A incercat ea, Udrea, sa se scoata basma curata, insa a cam dat cu bata-n balta. Drept raspuns al huiduielilor primite, ea a precizat ca multi spectatori nu au inteles ca Bute nu i-a multumit ca unui politician, ci ca unui om care s-a implicat foarte mult in organizarea galei respective.

De ce, doamna Udrea, ati platit cumva din buzunarul dumneavoastra? Asadar, pana si boxul a ajuns sa fie considerat de doamna ministru ca fiind o afacere profitabila, numa’buna de spalat niste bani. Motiv pentru care ai tinde sa crezi ca nimic nu rezista in Romania si ca orice mare eveniment trebuie sa fie patat cu numele unui politicial mai razlet.

Sambata seara, Bute si-a aparat cu succes centura mondiala IBF la categoria supermijlocie, dupa ce l-a invins pe francezul Jean Paul Mendy prin KO in repriza a patra a meciului.