Vara se apropie și, pe langa sesiune și vacanța cu parinții, simți nevoia sa petreci puțin timp și cu prietenii tai. Un festival de muzica este activitatea perfecta pentru a te putea relaxa. Din fericire, anul acesta e plin de concerte dintre care poți alege. Acestea sunt cinci dintre cele mai cunoscute și avantajoase festivaluri:

1. Electric Castle

Electric Castle este un festival unic, ce se desfașoara in Castelul Banffy, aproape de Cluj-Napoca. Agita puțin felul in care oamenii interacționeaza și combina arta cu muzica cu arta, tehnologia și un concept vizual inovativ. Aflat la a 5-a ediție, festivalul incearca sa alterneze mai multe genuri muzicale intr-un weekend. Anul acesta ii puteți intalni pe Deadmau5, Dub Pistols, Architects, House Of Pain, insa și artiști romani precum Subcarpați, Șuie Paparude, Coma și Luna Amara.

* In momentul actual biletele se pot achiziționa cu 439 de lei sau 539 de lei daca doriți și camping. De asemenea, exista și abonamente premium la 899 de lei, respectiv 999 de lei.

2. Untold

Daca vrei sa petreci patru zile de energie și de cei mai cunoscuți artiști ai momentului, Untold este alegerea perfecta. Festivalul a fost desemnat Best Major Festival in cadrul European Awards 2015. Cea de-a treia ediție Untold va avea loc in Cluj-Napoca, la Cluj Arena, in perioada 3-6 august 2017. Primele nume confirmate sunt Afrojack, Armin van Buuren, Hardwell, Martin Garrix și Steve Aoki.

* Biletele sunt de la 216 lei pentru o zi și 415 lei pentru un abonament de patru zile. De asemenea, pentru un abonement VIP, va trebui sa platiți 864 de lei.

3. Summer Well

Domeniul Știrbey este una dintre cele mai frumoase locuri din apropierea capitalei. Este un parc amenajat, care se intinde pe mai bine de 25 de hectare și care gazduiește, pentru al șaptelea an consecutiv, festivalul SummerWell. Cel mai important festival de muzica alternativa din Romania revine in acest an in perioada 12-13 august cu alți mari artiști. Birdy, The Kills, Interpol și Nothing But Thieves sunt primele nume confirmate.

* Biletele sunt 210,60 lei pentru acces general.

Pentru cei din București și nu numai exista alte doua festivaluri chiar in oraș

4. Shine

Fericitul caștigator al titlului „Best Alternative Festival” in cadrul Metalhead Awards, Shine Festival sosește pentru a patra oara, intre 30 iunie și 1 iulie, la Arenele Romane. Dupa ce s-a bucurat de peste 8000 de spectatori in ediția anterioara, acum iși propune sa ramana in poziția de lider al festivalurilor din capitala. Pentru prima oara in Romania, canadienii de la Three Days Grace vor susține un concert de neuitat. Alaturi de ei vor fi mai multe formații și artiști din Romania precum Subcarpați, Alternosfera, Coma, Vița de Vie și Luna Amara.

* Pana pe 3 mai puteți gasi abonamente de 119 lei pentru acces general și de 149 de lei pentru golden circle.

5. 3Zile

La prima sa ediție, festivalul 3Zile pornește foarte increzator in forțele sale. In perioada 2-4 iunie, la Quantic, veți putea canta alaturi de mulți artiști romani. Omul cu Șobolani, Paraziții, ROA, Coma și nu numai va vor aștepta cu multa energie, distracție și bere rece. „3Zile nu este o alternativa, este o escapada din urban.” Fie ca vrei sa te relaxezi intr-un hamac sau vrei sa vezi cum arata un atelier de tatuaje, acesta este locul perfect pentru tine.