Nici nu s-a terminat bine vacanța politicienilor, ca oamenii statului au și gasit soluții pentru a se reintoarce cu burta la soare. Evident, motivate politic, ca oricum le sar toți in cap mereu.

Dar, daca-i dai șezlongului cu praf de munca, vor inchide cu toții ochii, ba chiar te vor și compatimi – uite, saracii, s-au dus la mare ca sa munceasca, nu ca sa se bucure și ei. Totuși, in contextul in care doar puțini mai sunt romanii care au posibilitatea sa plece in concediu, cred totuși ca spasmele oculare nu vor putea fi evitate, numai ca cu pleoapele se vor indrepta in direcția opusa, cea a indignarii.

Pe de alta parte, nu avem de ce ne supara. Nu e ca și cum școlile astea de vara ar fi organizate din bani publici, Doamne ferește! Sunt organizate din banii partidelor care nu au furat niciodata și nu și-au insușit și nu-și vor insuși vreodata un bun pe care sa nu-l fi muncit! Nu putem chiar pune o placuța cu „Aici sunt banii dumneavoastra”, dar ma gandesc ca o eticheta mica, din cele școlare, ca tot ne vom scormoni buzunarele pentru a le cumpara rechizite copiilor destul de curand, tot putem pune. Aș zice insa ca e nevoie sa se puna mana de la mana pentru a ne permite sa cumparam o eticheta un pic mai scumpa decat cele pe care li le dam copiilor noștri pentru a fi siguri ca lipiciul acesteia este bun și ca ea nu va putea fi desprinsa la prima fluturare a parului doamnei Udrea.

Unde pleaca oamenii politici?

In perioada 25-28 august, Elena Udrea, ministrul Turismului, Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii, Sebastian Lazaroiu, ministrul Muncii și Traian Igaș, ministrul Administrației și Internelor, alaturi de tinerii PDL-iști, pot fi gasiți la Școala de vara a tineretului PDL de la Valea lui Liman, Timiș. Este vorba deci de un numar mai mare de 150 de persoane pentru care se vor plati urmatoarele prețuri: 100 lei pentru camera dubla/noapte și 70 de lei pentru camera single/noapte, plus cei 5 lei de taxa pentru localitate pentru fiecare camera in prima noapte de cazare. Recepționerii de la Valea lui Liman ne-au confirmat telefonic faptul ca, in acest weekend, complexul este ocupat integral. Elena Udrea este așteptata sa soseasca la Valea lui Liman vineri, 26 august, trecand intai pe la Primaria Timișoara pentru a semna cateva contracte de finanțare din fonduri europene.

Printre invitații Școlii de vara se numara și Razvan Mustea, președintele tineretului național al PDL, dar și Michel Lebrun, vicepreședintele PPE. Vor mai fi prezenți și alți președinți de organizații locale din județul Timiș, dar și delegați ai Partidului Tineretului Democrat din Serbia și ai Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova. Tema acestei școli de vara este „Regionalizare, descentralizare, autonomie”.

Fiind nevoita sa parcurga drumul pana la Valea lui Liman, Elena Udrea se va opri, joi, și in Hunedoara pentru a participa la demararea unor proiecte de investiții. In aceasta vizita, ministrul este așteptat sa semneze o serie de investiții pentru Lupeni, privind modernizarea strazilor și reabilitarea Palatului Cultural, Uricani, privind „Modernizarea și dotarea ambulatoriului de specialitate din localitatea hunedoreana Uricani”, Petroșani, referitor la „Reabilitarea, modernizarea și achiziționarea de echipamente pentru ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Urgența Petroșani”, și Hațeg, privind modernizarea și dotarea ambulatoriului de specialitate.

Tot in perioada 25-28 august va avea loc, la Mamaia, Școala de vara a Tineretului Național Liberal. Aceasta se va ține in Mamaia, la hotel Perla, unde noaptea de cazare pentru aceasta perioada are urmatoarele prețuri: 187 lei/camera dubla, 164 lei/camera single, 222 de lei/apartament. La acest eveniment urmeaza sa participe și Crin Antonescu, care va lua cuvantul sambata, dar și Calin Popescu Tariceanu, Ludovic Orban, Varujan Vosganian, Dan Radu Rușanu, Cristian Adomniței și alți invitați. Cu aceasta ocazie va avea loc, in zilele de 26 și 27 august, reuniunea Biroului Politic Central, a Consiliului Național Executiv și a Delegației Permanente a Partidului Național Liberal.

Nici femeile din PSD nu sunt mai prejos, caci, in perioada 25-28 august, ele se vor intalni la Mamaia, hotel Flora, pentru a participa la Școala politica a femeilor social-democrate. Acestea iși propun, dat fiind faptul ca anul 2011 este foarte important pentru activitatea politica a partidului, caci in 2012 urmeaza alegeri, sa organizeze mai multe cicluri de pregatire in vederea susținerii organizației și a desfașurarii de campanii electorale. Tema școlii de vara este „Saracia si impactul crizei asupra femeilor. O perspectiva romaneasca si europeana ”. Cazarea la hotel Flora in aceasta perioada are urmatoarele prețuri: 172 lei/camera dubla standard, 205 lei/camera dubla plus, 271 lei/apartament.

Tinerii conservatori urmeaza sa se intalneasca in perioada 26-28 august la hotel Cleopatra, in Saturn, pentru a participa la Școala de vara a partidului. La aceasta intalnire vor participa și prof. univ. dr. Silviu Neguț, care va prezenta lucrarea cu tema „Geopolitica secolului XXI – criza mondiala și Romania in criza”, și președintele PC, Daniel Constantin, care susține tema „Perspective politice ale Partidului Conservator”. Prețurile pe care conservatorii urmeaza sa le plateasca sunt urmatoarele: 228 lei/camera dubla, 168 lei/camera single, 402 lei/apartament. Aflați in deplasare, aceștia vor participa și la Ședința Biroului Politic al Partidului Conservator, care urmeaza sa aiba loc pe 26 august, la orele 16:00, la hotel Saturn, din Mangalia.

Daca va faceați probleme cum ca oamenii politici ar munci pe timpul verii, dragii de ei, cheltuind banii pe aer condiționat degeaba, e momentul sa va liniștitți. Politicienii sunt plecați la mare sau la munte, in bataia vantului, lasand problemele statului pe mai tarziu, ca tot n-ai cum sa-i vii de hac crizei deodata ce nici macar țarile serioase, precum Franța și Germania nu au reușit. De ce sa mai incercam? Urmeaza an electoral, sunt probleme mult mai importante care trebuie discutate.