UPDATE Deputatul Tudor Ciuhodaru este aproape de excluderea din PC, dupa ce a votat in ultima perioada alaturi de reprezentantii Puterii din Camera Deputatilor. Sefii Partidului Conservator asteapta explicatiile deputatului de Iasi, declarindu-se insa “dezamagiti”. Pe de alta parte, Ciuhodaru nu ar suferi prea mult daca este dat afara din partid, fiind deja in negocieri cu UNPR, de unde, de asemenea, a fost exclus in 2010.

Daniel Constantin: Sint dezamagit de atitudinea lui Ciuhodaru

Personal, sunt foarte dezamagit de atitudinea dlui Ciuhodaru“, a declarat miercuri, presedintele PC, Daniel Constantin, inainte de sedinta conducerii partidului.

Totusi, liderul PC a precizat ca nu se va lua inca nicio decizie de excludere in lipsa, deoarece Ciuhodaru absenteaza si trebuie aflat si punctul sau de vedere.  

UPDATE Dupa sedinta, Constantin a precizat ca Biroul Politic al PC l-a mandatat sa aiba o discutie cu Ciuhodaru, dupa care se va decide sanctiunea care ii va fi aplicata deputatului: retragerea sprijinului politic sau excluderea din partid. Constantin a adaugat ca, prin actiunile sale din ultima perioada, Ciuhodaru “s-a autoexclus din PC si USL”.

Femeile din PC vor sa-l excluda

“Sunt liderul Organizatiei de Femei a PC. Am fost mandatata in sedinta Biroului Politic sa cer explicatii colegului nostru Tudor Ciuhodaru pentru atitudinea avuta in sedintele de plen de la Camera Deputatilor. Faptul ca a votat alaturi de putere pentru mine si pentru colegele mele din Organizatia de Femei a PC reprezinta o atitudine care nu poate fi trecuta cu vederea, intrucat noi la un moment dat il sustinusem candidat pentru Primaria Municipiului Iasi. O sa cer sa se disute in Biroul Politic situatia lui Tudor Ciuhodaru si chiar excluderea lui daca va fi cazul, pentru reactiile pe care le-a avut in ultima vreme”, a declarat Liliana Minca inainte de inceperea sedintei Biroului Politic al PC.  

Strategie cusuta cu ata alba? Forteaza excluderea pentru a trece inapoi la UNPR

Semnalele politice din ultima perioada arata o distantare a lui Tudor Ciuhodaru de partidul sau actual, PC. 

Conservatorii au incercat sa-l impuna pe deputat drept candidat la Primaria Iasi, din partea USL. Nu au reusit, motiv pentru care au amenintat cu candidaturi separate. Tensiunea in USL a crescut, iar conservatorii au fost nevoiti sa faca pasul inapoi.

In paralel, Tudor Ciuhodaru a avut discutii cu reprezentantii UNPR si PDL, votind chiar alaturi de acestia in ultimele saptamini. Practic, deputatul forteaza mina conservatorilor, care s-ar putea vedea nevoiti sa-l excluda din partid, pentru a nu se compromite, dupa ce erau sa arunce in aer USL ca sa-l impuna drept candidat la Primarie.

Tudor Ciuhodaru nu ar fi la prima excludere dintr-un partid. In 2008, a cochetat cu PDL Iasi, negociind un loc eligibil pe lista de consilieri judeteni, la alegerile locale. In toamna, insa, apare pe listele PSD, cu care cistiga mandatul de deputat. Peste putin timp, pleaca in tabara puterii, la UNPR, partid din care este exclus dupa ce voteaza motiunea de cenzura alaturi de opozitie. Nu sta mult timp independent si intra alaturi de Dan Voiculescu in Partidul Conservator, care ii promite candidatura la Primarie. Citeva luni mai tirziu, conservatorii bat in retragere, iar Ciuhodaru isi pregateste deja bagajele pentru un alt partid.